disqus

marți, 27 mai 2014

Votul obligatoriu este o necesitate în România!


La alegerile europarlamentare de acum două zile am avut și prima experiență în secțiile de votare. 15 observatori independenți au participat din partea Asociației Basarabii la monitorizarea procesului electoral. 15 secții din peste 18.000 de secții din întreaga țară înseamnă mai puțin de 1 la mie, deci tot atât de mici șansele ca unul dintre observatorii noștri să semnaleze vreun incident electoral. Cu toate acestea iată ce mărturie din una dintre secții:

”Ieri, la secție, m-am lămurit. Până acum credeam că se fură, fie la numărătoare, fie prin alte metode. Și e clar că se întâmplă și asta. Dar ieri, în București, la o secție din zona „protejată” Bazilescu, realitatea a fost alta: 50% din cei care au votat au fost de o altă etnie. 15% din ei, veniți în grupuri de 5, 10, din alte localități, în papuci, în maieu, treziți de-odată cu un puternic simț civic. ... Ei ne votează, ei sunt România!” S.I.

Organizarea de excursii electorale este o practică frecvent întâlnită în rândul marilor partide ce cuplează firme de casă din domeniul transportului ori din turism, etc. și pe cheltuiala acestora organizează o excursie de una două zile. Excursiile sunt organizate, promovate sau consimțite de primarul din localitate, membru de partid. Anul acesta a fost mai mult o gherilă electorală. Nu au mai fost autocare întregi ci mașini mai mici, microbuze, iar la secțiile de votare s-au prezentat în grupulețe, ca să nu bată la ochi.

Pe fondul unei profunde dezamăgiri a tinerilor (dar nu numai a lor) față de clasa politică actuală și de neadaptarea programelor politice pentru români, aceștia aproape că nu participă la vot. Mai mult, sunt dezgustați de politică. Și pe bună dreptate.

Marea alianță PSD a fost aleasă cu 37% din 32% câți au fost la vot, din 18 mil de alegători, ceea ce înseamnă că ”cea mai mare forță politică a momentului” reprezintă doar un biet 11,8 % din toți românii. Practic 10 români ascultă pentru următorii patru ani de unul singur care a fost la vot și a votat PSD. Sau un europarlamentar PSD reprezintă politic un român din zece!  Cât de mare este această reprezentativitate? Este ea relevantă, îndreptățește de facto un europarlamentar să activeze pentru o țară întreagă? Îl legitimează pe acesta? Consider cu tărie că nu.

Bine veți spune, dar este introducerea votului obligatoriu o soluție? Nu este ea dictatorială, comunistă? Că pe timpul lui Ceaușescu tot așa, eram indirect obligați să mergem și să votăm partidul.

Voi pune altfel problema. În condițiile unei corectitudini exemplare a partidelor politice, a unei morale politice care să fie respectată de către partide, votul obligatoriu nu este necesar. În condițiile însă în care votul este ”obligat” prin excursii electorale și eventual condiționat de primar prin subvenții la lemne, prin mălai și prin pui-grill de către candidați, nu este oare o ipocrizie să spui că nu ești de acord cu obligativitatea lui? Deoarece pentru România săracă și sărăcită, pentru România înfometată cu bună știință, deja, starea de condiționare a votului este instaurată.

Cred că obligativitatea votului va forța și partidele să adapteze programele politice mai bine și cuplat cu relaxarea condițiilor de înființare ale unui partid (știți probabil că în România să faci un partid e chiar mai greu decât în Rusia) va conduce la o plajă mai largă de opțiuni pentru electoratul român. Pentru că în acest moment enorma falie dintre națiune și clasa ei politică nu legitimează nici o acțiune politică.

Voi rezuma. La aceste alegeri am văzut cum au votat 32% dintre români. Nu este nimeni curios să vadă cum votează și ceilalți 68%?


sâmbătă, 3 mai 2014

Ecologişti creştini pentru o Românie curată!

Coaliţia pentru Familie şi Constituţie, o alianță informală, fără personalitate juridică, de organizații non-guvernamentale, după cum este precizat pe site-ul acesteia, a lansat o provocare tuturor candidaţilor la alegerile europarlamentare, aflaţi pe listele partidelor politice ori independenţi. Provocarea constă în invitaţia adresată tuturor candidaţilor de a se poziţiona faţă de şase enunţuri ce vizează: Căsătoria şi familia, Dreptul copilului la o familie, Drepturi parentale, Demnitatea umană, Iniţiativa cetăţenească ”Unul dintre noi”, Subsidiaritate şi suveranitate. Textul complet al enunţurilor aici la secţiunea ”Chestionarul candidaților”.

Până în prezent au răspuns invitaţiei următorii candidaţi la alegerile europarlamentare: Peter COSTEA – independent; Iulian CAPSALI – independent; Aurelian PAVELESCU – PNȚ CD; Florin BRABETE – Partidul Verde; Ion STAN – Partidul Noua Republică; Corina UNGUREANU – candidat independent. Răspunsurile sunt centralizate aici, la secţiunea ”Răspunsurile candidaţilor”

Răspunsurile candidaţilor sunt naturale, fireşti. Toţi recunosc căsătoria ca fiind posibilă doar între un bărbat şi o femeie, iar familia întemeiată prin căsătorie - mediul optim de creştere şi dezvoltare al copiilor. Toţi candidaţii recunosc faptul că fiinţa umană are drept la viaţă din momentul concepţiei, prin urmare avortul înseamnă uciderea unei persoane şi încălcarea demnităţii umane a acesteia. 

În afară de Corina UNGUREANU toţi candidaţii susţin Iniţiativa cetăţenească Unul dintre noi, desfăşuată la nivel european ce are ca obiect: Protecţia juridică a demnităţii, a dreptului la viată si a integrităţii fiecărei fiinţe umane din momentul concepţiei.

Era de aşteptat această poziţionare pentru normalitate, pentru firesc şi pentru viaţa dată de Dumnezeu din momentul concepţiei fiecărei fiinţe umane. 

Acum însă vreau să salut curajul de care a dat dovadă dl. Florin BRABETE, cel ce deschide lista de candidaţi la europarlamentare de la Partidul Verde. Dumnealui a luat o poziţie clară, fără echivoc, în care este de acord cu toate enunţurile înaintate de Coaliţia pentru Familie şi Constituţie. 

De ce spun curaj? Deoarece partidul din care face parte dl. Brabete, Partidul Verde, este afiliat Verzilor Europeni (European Greens) grup parlamentar ce deţine în prezent un număr de 45 de locuri în Parlamentul european. 

În Parlamentul european, Verzii au avut constant o poziţie ne-firească şi ne-naturală (paradoxal, împotriva propriei doctrine!) şi au susţinut iniţiative de protejare ale păcatului sodomiei şi de ucidere a persoanelor nenăscute cum ar fi rapoartele Estrela şi Lunacek despre care am mai scris şi aici. Post scriptum la această idee: Nu voi înţelege niciodată cum ar fi posibil, pentru un militant ecologist să se lege cu lanţul  de un copac (pentru a nu fi tăiat) creat pentru om şi în acelaşi timp să accepte cu seninătate uciderea unei persoane, a unui om nenăscut care se poate bucura, odată născut, de frumuseţea acestei lumi, de natură! 

Mai mult decât atât, Ska Keller, conducătoarea grupului parlamentar al verzilor în Parlamentul european şi candidată la poziţia de preşedinte al Comisiei europene (foto alăturat) este cunoscută pentru viziunea sa ”progresistă”. Spre exemplu, în fotografia alăturată. susţine ”dragostea liberă” pe care nu înţeleg cine o îngrădeşte. Să spunem însă că este vorba de o poziţie pe care Ska Keller a adoptat-o înainte de momentul în care Croaţia a decis prin referendum şi a introdus în Constituţie: Căsătoria este „uniunea între un bărbat și o femeie”. Lucru care nu înseamnă că doi bărbaţi , două sau trei femei nu se pot iubi ”liber” acolo unde dânsele consideră de cuviinţă, ci doar că nu se pot căsători în Croaţia. Dar de când este căsătoria un obstacol în calea iubirii?

În contextul dat, poziţionarea împotriva instituţionalizării păcatului sodomiei şi pro-viaţă a domnului Florin Brabete de la Partidul Verde, membru al Verzilor europeni, este de lăudat, practic îi transmite un mesaj foarte clar şefei sale pe linie politică de la Bruxelles şi îi spune: ”În România, ecologiştii chiar apără natura şi ordinea firească a lucrurilor!”.

Domnul Brabete nu este singurul ecologist care apără normalitatea. Erwin Albu este creştin, militant inimos pe mai multe fronturi civice, foarte activ împotriva exploatărilor de la Roşia Montană şi gaze de şist, îl susţine acum pe candidatul pro-viaţă Petru COSTEA. Acesta a preluat agenda lui Erwin şi o va aplica în Parlamentul european în cazul unui succes pentru că, din păcate Erwin nu a reuşit strângerea numărului de semnături necesare pentru a candida.

-Iulian Capsali, 9 (nouă) copii, creştin-ortodox, militează pentru protejarea familiei naturale, normale. A luat poziţii clare împotriva exploatărilor de la Roşia şi a gazelor de şist din perspectiva creştină adică orice intruziune, distrugere a lumii create de Dumnezeu nu poate fi decât un act condamnabil care trebuie să înceteze. Iată şi cum s-a poziţionat Iulian CAPSALI faţă de problema exploatărilor cu cianuri de la Roşia Montană. Aceasta este perspectiva creştinească asupra distrugerii mediului înconjurător!

-Willy Schuster, ţăran, creştin, român ce îşi apără ”sărăcia şi nevoile şi neamul” împotriva forţelor globaliste. Are cinci copii, adică bucurie. 

Salut aşadar naşterea unei adevărate mişcări ecologiste a creştinilor din România, mişcare ce cu adevărat are puterea de a milita curat, fără intruziuni ideologice, pentru cauzele de apărare a mediului înconjurător care în fond este creaţia lui Dumnezeu, darul Său pentru om.