disqus

sâmbătă, 4 octombrie 2014

Știu cu cine votezi!

Sursa foto: www.gazetabt.ro, autor M. Tociu

























1. Ești tânăr, o arzi new-age, nu voi spune că ești hipster că poate te superi și mă scoți din lista de prieteni. Îți place mai mult noaptea decât ziua, mergi la Green Hours când e orice începe cu ”alternativ”. Fumezi dar nu tutun. Bălești prin vitrine după noul iPhone, urăști Biserica, vrei afară, sunt șanse peste medie să fii homosexual sau lesbiană. Când ești la corporație nu fumezi, vrei pe bicicletă. Nu reușești să termini cartea aia de Liiceanu, nici tu nu știi de ce ai luat-o. Nu vei termina vreo carte, vreodată, pentru că: fumezi, te gândești la biciclete, la noul iPhone sau la toate odată. Vei vota Macovei în ziua votului doar dacă te trezești după cheful din Centrul vechi sau dacă nu ești obligat de la corporație să mergi în team-building la munte.

2. Nu ai pierdut nici un episod din Suleyman. Daca esti femeie esti necasatorita si nu te mai ia nimeni să știi. Te uiți prea mult la televizor, nu-ți face bine. Daca esti barbat esti aproape de 50, te mai gândești la fata care nu ti-a devenit sotie cand aveai 20, ești instabil emoțional. Ai citit de multe ori cartea aia de Sandra Brown și plângi de fiecare data. Esti functionar la oraș, plictisit, tu ești cel ce trimite toate invitațiile de candy crush si farmville. Ai un univers paralel atat de siropos că i-ar produce diabet lui Fuego. Vei vota Elena Udrea dacă în ziua votului reușești să ieși din depresia ”vârstei de mijloc”.

3. Ești coleg de serviciu cu funcționarul care nu a depășit deziluzia amoroasă, poate chiar șeful lui că tu ai știut să te descurci în viață: ești realist, calculat și ai dat șpagă ca să-ți maximizezi șansele. Nu pierzi nici un talk-show pe care mai apoi îl diseci cu colegii. Ideile tale sunt ideile lor, le știi pe toate de la televizor. Tot de la televizor ai auzit de Liiceanu dar tu nu citești, ai prea multe lucruri de făcut. Esti serios, îți vezi de treabă, nu superi pe nimeni și plictisești pe toată lumea. Ai planificat cu precizie ce o să ți se întâmple în următorii zece ani. Dacă nu trebuie să mai meșterești ceva pe lângă casa ta de la țară în ziua votului, ai ghicit, vei vota Johannis.

4. Ești vecinul funcționarului cu casă de vacanță la țară, spre deosebire de el însă tu nu ai două case că de-abia ții una. Și nici în vacanță nu ai mai fost de pe vremea răposatului când aveai bilet la mare de la sindicat. Îl mai ajuți pe vecinul tău de la oraș la treburi. Dacă nu te uiți la Gâdea cu siguranță ești la crâșmă, `tui mama ei de viață cu nenorocitul ăla de Băsescu cu tot! Primarul iar ți-a zis când ai fost să iei ajutorul pentru lemne: Gicule, știi ce ai de făcut la vot da? Ponta și cu Partidu` ne ajută, vine frigul.

5. Ai trecut și tu prin patru divorțuri, știi cât este de dificil să-ți găsești jumătatea. Dacă nu pleci în week-end la Sinaia cu viitoare ex-soție atunci sigur mergi pe mâna lui Tăriceanu la vot. ”A cincea e cu noroc!” regulă valabilă și la însurătoare și când cumperi motor.

6. Vrei să votezi cu Meleșcanu și nu știi cum să faci, ai o dilemă, ar însemna să-ți dezavuezi identitatea de ofițer sub acoperire și pe cea de membru al unei societăți secrete. Dacă te vede cineva când pui ștampila? Până la urmă știi, vei intra în secție cu șorțuleț, echerul la locul lui, spada în mână și ochelarii de soare pe ochi și vei striga că ești ofițer sub acoperire deghizat în mason. Vii și cu documentele doveditoare sau cu fotografii de la ritualul de inițiere. Toți vor râde și te vor crede sărit de pe fix, tu profiți de diversiune și introduci buletinul deja ștampilat în urnă. I-ai făcut și de data asta, nu-ți mai rămâne decât să te faci nevăzut din secția de votare, la asta te pricepi.

7și8. Atât îți spun, mustăciosule, după care te las să-ți termini gulașul: anul ăsta sunt doi unguri pe buletinul de vot. Dacă îi votezi pe amândoi sigur iese unul!

9. Dacă votați cu William Brânză nu puteți fi decât mama lui. Săru` mâna!

Vezi, știu bine cum vei vota tu, dar eu cu cine votez



2 comentarii:

  1. Mă provoci. Funar: Încă ești supărat că sloganul ”Mândru că sunt român” nu l-a luat domnul Funar deși i-ai spus asta încă din anii 90. Nu ai putut depăși necazul decât atunci când ți-ai luat trei mașini (roșie-galbenă-albastră) ca să vezi mereu tricolorul de la balcon. Indiferent ce ar fi, în ziua votului, poate să se crape cerul, tu vei vota cu mâna pe inimă: Gheorghe Funar președinte!

    2014-10-04 1:07 GMT+03:00 Disqus :

    RăspundețiȘtergere